Τι είναι ο ιδρώτας;

 

Η  εφίδρωση είναι μια πολύ φυσιολογική λειτουργία-διαδικασία  για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ανήκει στους μηχανισμούς της ομοιόστασης και σκοπό έχει να εξασφαλίσει την σταθερή θερμοκρασία του σώματος ανεξαρτήτως από τις εξωτερικές μεταβολές. Στην ουσία ο ιδρώτας, το προϊόν της εφίδρωσης και βοηθά στην ψύξη του σώματος.  Όλοι μας λοιπόν είτε λίγο είτε πολύ ιδρώνουμε σε ώρες και στιγμές που για εμάς μπορεί να είναι ενοχλητικό.

αντιιδρωτικο αποσμητικο

Παρόλα αυτά ο κλάδος της φαρμακευτικής και των καλλυντικών έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που μας προσφέρει προϊόντα όπως αντιιδρωτικά αποσμητικά, τα οποία μπορούν να μας δώσουν λύση και να μας απαλλάξουν από αυτή τη διαδικασία που για κάποιους είναι ένας πραγματικός μπελάς.

 

Ας εστιάσουμε όμως για αρχή στο τί είναι ο ιδρώτας και ποια η διαδικασία παραγωγής του στο ανθρώπινο σώμα. Το σώμα μας λοιπόν παράγει-εκκρίνει τον ιδρώτα μέσω των ιδρωτοποιών αδένων που διαθέτει. Ο ιδρώτας είναι διάφανος σαν το νερό και για την δική μας αντίληψη θεωρούμε πως έχει άσχημη μυρωδιά. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, ο ιδρώτας μας δεν μυρίζει στην ουσία, αυτό που μυρίζει είναι η ανάμειξη του ιδρώτα με τα βακτήρια που υπάρχουν στην περιοχή της μασχάλη μας. Αν η διαδικασία της εφίδρωσης επαναλαμβάνεται σε μικρά χρονικά διαστήματα, όπως είναι λογικό η άσχημη αυτή οσμή γίνεται όλο και πιο έντονη, ενώ αν τύχει κανείς και γευτεί τον ιδρώτα, θα αντιληφθεί πως είναι αρκετά αλμυρός.

αντιιδρωτικο αποσμητικο

Κύρια συστατικά του ιδρώτα είναι το νερό, τα άλατα, τα λιπαρά οξέα κ.α  Ένας άνθρωπος ιδρώνει κατα κύριο λόγο τους μήνες του καλοκαιριού εξαιτίας  της ζέστης, μετά από έντονη άσκηση αλλά και από ψυχοσωματικούς λόγους όπως είναι το στρες, η αγωνία και ο φόβος.

 

Αντιιδρωτικό Αποσμητικό

 

Η μασχάλη είναι το βασικότερο σημείο εφίδρωσης στο ανθρώπινο σώμα αλλά και το σημείο όπου φανερώνεται έντονα το πρόβλημα της κακοσμίας. Η κακοσμία αυτή οφείλεται στην επαφή και ανάμειξη του ιδρώτα με κάποιους τύπους βακτηρίων που υπάρχουν στην μασχάλη μας όπως έχει αναφερθεί και προηγουμένως. Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος πλέον στην αγορά κυκλοφορούν πολλά προϊόντα τα οποία μπορούν να σας καλύψουν.

αντιιδρωτικο αποσμητικο

Ωστόσο σε αυτό το σημείο θα πρέπει να γίνει μια μεγάλη διαφοροποίηση και εξήγηση. Υπάρχουν λοιπόν τα κοινά αποσμητικά που μπορεί κανείς να βρει εύκολα σε οποιαδήποτε αγορά τα οποία όμως στόχο έχουν την ευωδία της περιοχής και συμβάλουν ελάχιστα στην μείωση του ιδρώτα καθώς απευθύνονται σε άτομα που ιδρώνουν σε μέσο βαθμό. Πέρα από την αίσθηση καθαρότητας, τα απλά αποσμητικά προσπαθούν να μειώσουν την ανάπτυξη και άλλων βακτηρίων δημιουργώντας έτσι ένα εχθρικό περιβάλλον για όλα τα  βακτήρια της περιοχής. Από την άλλη πλευρά όμως στη αγορά κυκλοφορεί και το αντιιδρωτικό αποσμητικό που στόχο έχει την καταπολέμηση της υπερβολικής παραγωγής του ιδρώτα η οποία μπορεί να σχετίζεται για το καθένα μας με διαφορετικούς λόγους. 

Απολύτως φυσικά αποσμητικά μπορείτε να βρείτε στο κατάστημα μας πηγαίνοντας στην παρακάτω σελίδα: ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΑ

Λόγοι υπεριδρωσίας μπορεί να είναι η έντονη άσκηση και η κακή διατροφή  η οποία να επηρεάζει την διαδικασία της εφίδρωσης. Ταυτόχρονα όμως ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων πάσχουν από ανεξέλεγκτη υπεριδρωσία λόγο στρες ή κάποιας πάθησης του οργανισμού τους.

 

Από όλα τα παραπάνω λοιπόν αντιλαμβάνεται κανείς πως υπάρχουν δύο διαφορετικά προϊόντα τα οποία έχουν τελείως διαφορετική χρήση και είναι γόνιμο να τονίσουμε αυτή τη διαφοροποίηση διότι έχει επικρατήσει η νοοτροπία να ονομάζονται όλα αποσμητικά και να επικρατεί η αντίληψη πως έχουν και τα  δύο την ίδια χρήση.

 

Το αντιιδρωτικό αποσμητικό λοιπόν είναι μια πολύ καλή επιλογή για να περιποιηθεί  κανείς την περιοχή της μασχάλης αλλά και να ρυθμίσει την αυξημένη παραγωγή του ιδρώτα για οποιονδήποτε λόγο. Ένα απλό αντιιδρωτικό αποσμητικό μπορεί να εφαρμοστεί το πρωί μόλις ξεκινήσουμε την μέρα μας και θα μας κρατήσει φρέσκους για αρκετές ώρες. 

 

Ένα αντιιδρωτικό αποσμητικό όμως που στόχο έχει την μείωση της υπεριδρωσίας πρέπει να εφαρμόζεται αυστηρά το βράδυ σε καθαρή επιδερμίδα την ώρα που η θερμοκρασία του σώματος πέφτει. Στην ουσία η χημική σύσταση του αντιιδρωτικού  αποσμητικού καλύπτει εν μέρη τους ιδρωτοποιούς αδένες για 2 περίπου μέρες και κατά κάποιο τρόπο τους αδρανοποιεί με αποτέλεσμα να μειώνεται η μεγάλη παραγωγή ιδρώτα. Αυτό που πρέπει να διευκρινίσουμε είναι πως το αντιιδρωτικό δεν σταματά τον ιδρώτα αλλά μειώνει την παραγόμενη ποσότητα του.

 

‘Οπως κανείς καταλαβαίνει ένα απλό αποσμητικό δεν είναι ικανό να καταπολεμήσει την υπεριδρωσία αλλά στοχεύει μόνο στην ευχάριστη οσμή της περιοχής.  Να τονιστεί επίσης πως το αντιιδρωτικό  από την άλλη δεν έχει επιβλαβείς επιπτώσεις για το ανθρώπινο σώμα.

 

Odaban- Αντιιδρωτικό Αποσμητικό

 

αντιιδρωτικο αποσμητικο

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα έχοντας μελετήσει αναλυτικά το κομμάτι της υπεριδρωσίας και κατανοώντας το άσχημο συναίσθημά της σας προσφέρει το αντιιδρωτικό αποσμητικό Odaban, ένα προϊόν εύκολο στη χρήση με το οποίο θα μείνετε σίγουρα ικανοποιημένοι.  Το αντιιδρωτικό αποσμητικό Odaban έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθήσει ανθρώπους με υπερβολική εφίδρωση. Είναι απολύτως φιλικό για την επιδερμίδα καθώς δεν προκαλεί κνησμό, αλλεργίες ή ερεθισμούς και εφαρμόζεται ιδανικά σε όλους του τύπους δέρματος.

 

Επιστημονικές δοκιμές και πειράματα έχουν δείξει πως το Odaban σε σχέση με τα υπόλοιπα αντιιδρωτικά δεν αναστέλλει καθόλου την λειτουργία των ιδρωτοποιών αδένων αλλά και το πιο εντυπωσιακό στην χημική του σύνθεση είναι πως έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην εισρέει καθόλου αλουμίνιο μέσα στον οργανισμό. Το μυστικό στη χρήση του για σίγουρα αποτελέσματα  είναι η μικρή ποσότητα του προϊόντος η οποία πραγματικά είναι αρκετή για ένα ιδανικό αποτέλεσμα. Όπως ισχύει και για όλα τα ειδικά για την υπεριδρωσία αντιιδρωτικά αποσμητικα, έτσι και για το Odaban θα πρέπει να εφαρμόζεται τις βραδινές ώρες λίγο πριν τον ύπνο σε καθαρό δέρμα.

 

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σωστή ξηρασίας της περιοχής για αυτό και κάποιοι φανατικοί οπαδοί του Odaban χρησιμοποιούν ακόμα και πιστολάκι με ζεστό αέρα! Καθώς το πρόβλημα ελαττώνεται όλο και περισσότερο με την πάροδο του χρόνου η εφαρμογή του Odaban μπορεί να γίνεται όλο και πιο αραιά. Είναι ένα προϊόν με παγκόσμιες πωλήσεις και με κέντρο παραγωγής του το Ηνωμένο Βασίλειο. Άνθρωποι με πρόβλημα υπεριδρωσίας για πολλά χρόνια έχουν δηλώσει την ανακούφισή τους μόνο με τη χρήση του Odaban. Εσύ τι περιμένεις; Επισκέψου άμεσα το ηλεκτρονικό μας κατάστημα και χάρισε στον εαυτό σου αυτό το μεγάλο δώρο.

 

αντιιδρωτικο αποσμητικο