Πως να αντιμετωπίσετε την Υπεριδρωσία Εάν Ιδρώνετε Πολύ


Το γεγονός ότι ιδρώνετε πάρα πολύ δεν έχει κάποια αρνητική συνέπεια στην υγεία σας. Έχει όμως σίγουρα αρνητικές επιπτώσεις στις καθημερινές επαφές σας και στην ποιότητα της ζωής σας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης της υπεριδρωσίας που αναλύονται παρακάτω.

Ο υπερβολικός ιδρώτας προέρχεται συνήθως είτε από αντίδραση του οργανισμού σας στις δύσκολες συνθήκες της καθημερινότητας, στρες, αγχος είτε οργανικά από αντίδραση την εκάστοτε θερμοκρασία του περιβάλοντος. Όταν δεν υπάρχει στρες και ιδρώνετε πάρα πολύ εύκολα σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο τότε υπάρχει το ενδεχόμενο να πάσχετε από υπεριδρωσία.

Ο ιδρώτας αποβάλλεται από το σώμα μας στην προσπάθεια του να μειώσει την θερμοκρασία του σώματος και να το κρατήσει σε σταθερή θερμοκρασία. Εάν ιδρώνετε εύκολα δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό.

Λίγος ιδρώτας παραπάνω από το σύνηθες επίσης δεν σημαίνει ότι πάσχετε από υπεριδρωσία καθως δεν ιδρώνουν όλοι οι άνθρωποι στον ίδιο βαθμό. Μια ένδειξη υπεριδρωσίας είναι όταν έχετε ως μέτρο σύγκρισης αρκετά άτομα ταυτόχρονα τα οποία δεν επηρεάζονται από την αυξημένη θερμοκρασία σε αντίθεση με εσάς όπου ιδρώνετε ευκολότερα και σε πολύ μεγάλο βαθμό. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει τη στιγμή εκείνη να αναρωτηθείτε εάν έχετε άγχος, στρες, για οποιοδήποτε λόγο για να δείτε εάν ο ιδρώτας προέρχεται από το στρες ή είναι φυσική διαδικασία του σώματος σας. Συνήθως στην περίπτωση που ιδρώνετε εύκολα λόγο άγχους η συναισθηματικού στρες η καταπολέμηση της αιτίας είναι η καλύτερη λύση. Δηλαδή πρέπει να βρείτε το λόγο που υπάρχει άγχος και να τον εξαλείψετε.

Τρόποι Αντιμετώπισης της Υπεριδρωσίας:


Πολλές φορές για την καταπολέμηση του άγχους προσφέρονται διάφορα αγχολυτικά φάρμακα όπως betta blockers και για αυτό θα πρέπει να επισκευτείτε τον γιατρό σας.

Μπορείτε επίσης να εξαλείψετε ή να μειώσετε τα αποτελέσματα του αγχους, δηλαδή τον υπερβολικό ιδρώτα πρώτα με τα επιθέματα ιδρώτα και εν συνεχεία εάν ιδρώνετε πάρα πολύ με ένα αντιιδρωτικό αποσμητικό όπως το odaban.


- Αποσμητικά αντιιδρωτικά όπως το odaban.  - Δείτε τις προσφορές μας Εδώ!


Tα αποσμητικά αυτά μειώνουν τον ιδρώτα σε μεγάλο βαθμό και έχουν άμεσα αποτελέσματα. Εν καιρώ ο ιδρώτας επιστρέφει στα προηγούμενα επίπεδα οπότε και πρέπει να εφαρμοστεί ξανά το αποσμητικό. Τα παραπάνω αποσμητικά συνήθως δεν χρησιμοποιούνται καθημερινά αλλά ο κάθε άνθρωπος τα χρησιμοποιεί στο βαθμό που τον ανακουφίζουν από το πρόβλημα του υπερβολικού ιδρώτα. Επιπλέον η χρήση τους συνήθως γίνεται πριν τον ύπνο.

- Ενέσεις Botox στην πάσχουσα περιοχή θα σταματήσουν την έκκριση του ιδρώτα αλλά με τον καιρό θα επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα του οπότε και πρέπει να ξαναεφαρμοστεί το botox.

 - Με την ιοντοφόρεση χρησιμοποιείτε το ρεύμα στην πάσχουσα περιοχή για να μειώσει τον ιδρώτα. Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει αρκετή επιτυχία στην περιοχή των χεριών όπου άλλες μέθοδοι έχουν αποτύχει.

- Σε πάρα πολύ σοβαρές περιπτώσεις εφαρμόζεται χειρουργείο αλλά η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται ως τελευταία λύση καθώς μπορεί να προκαλέσει άλλου είδους διαταραχές.

Ακόμα και εάν ο υπερβολικός ιδρώτας είναι αποτέλεσμα από το στρες ένα αντιιδρωτικό αποσμητικό βοηθάει αρκετά καθώς μειώνει την ιδρώτα και δεν έχετε να σκεφτείτε το γεγονός ότι ιδρώνετε και είτε λεκιάζουν τα ρούχα σας είτε ο υπερβολικός ιδρώτας τραβάει ο βλέμμα των υπολοίπων. Εάν ιδρώνετε πάρα πολύ εύκολα ή πάρα πολύ η πρόταση μας σαν πρώτο μέτρο είναι η χρήση του αντιιδρωτικού αποσμητικού odaban στο βαθμό που χρειάζεται για την κάθε περίπτωση σε συνδυασμό με ένα απολύτως φυσικό οργανικό αποσμητικό. Εάν θέλετε να αποτρέψετε τον ιδρώτα να φανεί ή να μουσκέψει τα ρούχα σας τότε μπορείτε να δοκιμάσετε τα αντιιδρωτικά επιθέματα axilla shield τα οποία θα αποτρέψουν τους αντιαισθητικούς λεκέδες που εμφανίζονται στις μασχάλες να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Ιδρώνετε υπερβολικά? Η λύση δε βρίσκεται στα κοινά αποσμητικά. Αντιμετωπίστε τουςλεκέδες από τον υπερβολικό ιδρώτα στα ρούχα είτε με αντιιδρωτικά επιθέματα είτε με το αποσμητικό odaban.

Δείτε τις προσφορές μας Εδώ!